Samostatné metódy, Strana 2
Najpredávanejšie

Železo (Fe) patrí do skupiny esenciálnych minerálov, ktoré telo nie je schopné vyrobiť a preto je nevyhnutné ho pravidelne a v dostatočnom množstve prijímať v potrave alebo...

CRP (C-reaktivný proteín) je marker zápalu v tele a rizika kardiovaskulárnych ochorení. Patrí medzi tzv. proteíny akútnej fázy podieľajúcej sa na prirodzenej imunitnej...

Progesterón je steroidný hormón vylučovaný žltým telieskom vo vaječníkoch počas druhej polovice menštruačného cyklu. Počas tehotenstva je tiež produkovaný v placente a vo veľmi...

Vitamín B12, známy tiež ako kobalamín je vitamín nevyhnutný pre správnu funkciu nervového systému a krvotvorbu organizmu. Vďaka tomuto krvnému testu zistíte množstvo...

Stanovenie glukózy sa využíva pri diagnostike a monitorovaní diabetes mellitus a porúch metabolizmu glukózy. Odporúčame využiť náš balíček Riziko cukrovky.

Stanovenie hodnoty glykovaného hemoglobínu, medicínsky označovaného ako HbA1C, je laboratórne vyšetrenie, ktoré odráža koncentráciu glukózy v krvi počas životnosti červených...

Väčšina vápnika v organizme je prítomná v kostiach. Stanovenie vápnika sa využíva pri diagnostike ochorení žliaz s vnútornou sekréciou, arytmiou alebo poruchách zrážanlivosti...

Vyšetrenie hladiny D-diméru je diagnostický test, ktorý sa používa na hodnotenie možnej prítomnosti patologických stavov spojených s nežiaducou aktiváciou krvného zrážania a...

Zinok je minerál, ktorý telo potrebuje na rast, vývoj a reprodukciu. Zinok je nevyhnutný pre fungovanie imunitného systému, rast nechtov a vlasov, zachovanie integrity kože,...

Vyšetrenie moču patrí medzi základné biochemické postupy, ktoré významne prispievajú k stanoveniu diagnózy, sledovaniu priebehu ochorenia a výsledkov liečby.

Draslík sa podieľa na metabolizme svalov, srdca, obličiek a centrálneho nervového systému. Hladina draslíka v krvi závisí od jeho príjmu z potravy a vylučovania močom....

Folát/kyselina listová (vitamín B9) je obsiahnutý v rastlinných potravinách, najmä zelených listoch, menej v živočíšnych potravinách (pečeň, obličky), v malej miere je tiež...